diumenge, 30 de març de 2014

PASTIS DE CARAMEL

Boníssima

Ingredients per un molde de 20 cm.:

Pel pa de pessic:
2 ous grans
50 gr. de sucre
1 i 1/2 cullerada de llet a temperatura ambient
1/4 culleradeta d’esencia de vainilla o 1 vaina de vainilla
60 gr. de farina 13 g. de mantequilla derretida
Pel caramel:
75 gr. de sucre
40 ml. de nata 35%MG
10 gr. de mantega
Per la mousse:
La barreja del caramel
200 ml. de nata 35%MG
2 fulles de gelatina

Pel guarniment:
50 gr. de xocolata negre (75%)
1 cullerada de mantega

Preparació:
Pre-escalfar el forn a 180º.
Pel pa de pessic, montem les clares a punt de neu amb el sucre.
Barrejar les iemes d’ou amb la llet, la vainilla, la mantega fosa i la farina.
Afegir les clares muntades a poc a poc, i quan les tinguem ben integrades omplim el motlle. Ho deixem al forn uns 25-30 min, i anirem comprovant la cocció amb un palet.
Deixem refredar dins el motlle i preparem el caramel.

Preparació del caramel:
En un cassó al foc, fem daurar el sucre a foc lent fins que agafi un color daurat, sense remenar, sinó es cristallitzarà i es tornarà dur.
Escalfem la nata i la mantega, que afegirem al caramel daurat fora del foc i ho deixem refredar a temperatura ambient.
Afegim la gelatina ben escurreguda (que haurem hidratat en aigua freda durant 10 minuts).
Montem la nata i l’afegim al caramel amb moviments envolvents.
Posem la mousse dins el motlle sobre el pa de pessic i ho deixem cuallar entre 4-6 hores o tota la nit.
Per guarnir fondrem la xocolata de cobertura amb la mantega i l’extendrem per sobre la mousse.
Acabem enfarinant amb cacau en pols.
Un cop ben refredat tot ho desmotllem i ...
A menjar!!!

(en comentarios Traducción al castellano)


divendres, 28 de març de 2014

ESTIU TILDA

Qui inspira a qui?


Ara toca l'estiu segons la Tonne Finanger.
Veureu que hi ha moltes coses que ja les estem veient en molts blogs, 
sembla que solsament agafi les idees que estan en "vogue" a la xarxa i posi els seu segell particular.

Som nosaltres qui l'inspirem a ella?.