diumenge, 30 de març de 2014

PASTIS DE CARAMEL

Boníssima

Ingredients per un molde de 20 cm.:

Pel pa de pessic:
2 ous grans
50 gr. de sucre
1 i 1/2 cullerada de llet a temperatura ambient
1/4 culleradeta d’esencia de vainilla o 1 vaina de vainilla
60 gr. de farina 13 g. de mantequilla derretida
Pel caramel:
75 gr. de sucre
40 ml. de nata 35%MG
10 gr. de mantega
Per la mousse:
La barreja del caramel
200 ml. de nata 35%MG
2 fulles de gelatina

Pel guarniment:
50 gr. de xocolata negre (75%)
1 cullerada de mantega

Preparació:
Pre-escalfar el forn a 180º.
Pel pa de pessic, montem les clares a punt de neu amb el sucre.
Barrejar les iemes d’ou amb la llet, la vainilla, la mantega fosa i la farina.
Afegir les clares muntades a poc a poc, i quan les tinguem ben integrades omplim el motlle. Ho deixem al forn uns 25-30 min, i anirem comprovant la cocció amb un palet.
Deixem refredar dins el motlle i preparem el caramel.

Preparació del caramel:
En un cassó al foc, fem daurar el sucre a foc lent fins que agafi un color daurat, sense remenar, sinó es cristallitzarà i es tornarà dur.
Escalfem la nata i la mantega, que afegirem al caramel daurat fora del foc i ho deixem refredar a temperatura ambient.
Afegim la gelatina ben escurreguda (que haurem hidratat en aigua freda durant 10 minuts).
Montem la nata i l’afegim al caramel amb moviments envolvents.
Posem la mousse dins el motlle sobre el pa de pessic i ho deixem cuallar entre 4-6 hores o tota la nit.
Per guarnir fondrem la xocolata de cobertura amb la mantega i l’extendrem per sobre la mousse.
Acabem enfarinant amb cacau en pols.
Un cop ben refredat tot ho desmotllem i ...
A menjar!!!

(en comentarios Traducción al castellano)


5 comentaris:

la.lluna.d.abril ha dit...

Ingredientes para un molde de 20 cm.:
Para el bizcocho:
2 huevos grandes
50 g. de azúcar
1 y 1/2 cucharada de leche a temperatura ambiente
1/4 cucharadita de esencia de vainilla
60 g. de harina tamizada
13 g. de mantequilla derretida
Para el caramelo:
75 g. de azúcar
40 ml. de nata 35%MG
10 g. de mantequilla
Para la mousse:
El caramelo que hemos preparado antes
200 ml. de nata 35%MG
2 hojas de gelatina

Preparación:
Precalentamos el horno a 180º. .
Preparamos el bizcocho, montando las claras a punto de nieve con el azúcar.
Mezclamos las yemas de huevo con la leche, la vainilla, la harina y la mantequilla derretida.
Añadimos hasta integrar las claras montadas.
Rellenamos el molde para hornear unos 25-30 min. Hacer la prueba del palillo.
Dejamos enfriar 10 min. y preparamos el caramelo.

Preparación del caramelo:
En un cazo cocemos a fuego medio el azúcar,hasta que obtenga un color dorado, sin remover o se nos cristalizará.
Calentamos la nata con la mantequilla y lo añadimos al caramelo, que tendremos retirado del fuego y dejamos enfriar a temperatura ambiente.
Añadimos la gelatina bien escurrida a la mezcla del caramelo, y que habremos hidratado durante 10 min. en agua fría.
Montamos la nata y la añadimos al caramelo frío, con movimientos envolventes.

En fonod del molde tenemos el bizcocho y lo cubrimos con la mousse. Lo dejamos cuajar de 4 a 6 horas o mejor toda la moche.
Para adornar el pastel, derretimos el chocolate de la cobertura junto con la mantequilla y extender una capa fina por encima.
Dejar enfriar bien y espolvoreamos la tarta con el cacao en polvo.

Y a disfrutar

la.lluna.d.abril ha dit...

Ingredientes para la cobertura:
50 gr de mantequilla (minimo 75%)
1 cucharada de mantequilla

kareencountry ha dit...

Que rico se ve......a penas para la dieta ja ja ja!!!! Un abrazo desde Costa Rica que estés Pura Vida.
Besitos

RID ha dit...

Impressionant!!!! nyammmmmm

la.lluna.d.abril ha dit...

És bonissima!!!